0

I am trying to flash a new Firmware to my Ender 3 Pro.

I am using the ESP8266 as an ISP via AVRISP over Wifi.

I have a 10mF capacitor between the ground and reset of the ESP8266

I followed this thread: ESP8266 as ISP program for ATMega16

When uploading I get the following output on console:

C:\Users\Chry>"I:\3dPrints\Firmware Pack Source Folder\Windows Arduino\hardware\tools\avr/bin/avrdude" -C "I:\3dPrints\Firmware Pack Source Folder\Windows Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf"
-v -V -p atmega1284p -c arduino -P net:192.168.178.59:328 -b 115200 -D -U flash:w:C:\Users\Chry\AppData\Local\Temp\arduino_build_166520/TH3DUF_R2.ino.hex:i

avrdude: Version 6.3-20171130
         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
         Copyright (c) 2007-2014 Joerg Wunsch

         System wide configuration file is "I:\3dPrints\Firmware Pack Source Folder\Windows Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf"

         Using Port                    : net:192.168.178.59:328
         Using Programmer              : arduino
         Overriding Baud Rate          : 115200
avrdude: ser_drain(): read error: Falscher Parameter.

avrdude: ser_drain(): read error: Falscher Parameter.

avrdude: ser_drain(): read error: Falscher Parameter.

         AVR Part                      : ATmega1284P
         Chip Erase delay              : 55000 us
         PAGEL                         : PD7
         BS2                           : PA0
         RESET disposition             : dedicated
         RETRY pulse                   : SCK
         serial program mode           : yes
         parallel program mode         : yes
         Timeout                       : 200
         StabDelay                     : 100
         CmdexeDelay                   : 25
         SyncLoops                     : 32
         ByteDelay                     : 0
         PollIndex                     : 3
         PollValue                     : 0x53
         Memory Detail                 :

                                  Block Poll               Page                       Polled
           Memory Type Mode Delay Size  Indx Paged  Size   Size #Pages MinW  MaxW   ReadBack
           ----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- ---------
           eeprom        65    10   128    0 no       4096    8      0  9000  9000 0xff 0xff
           flash         65    10   256    0 yes    131072  256    512  4500  4500 0xff 0xff
           lock           0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           lfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           hfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           efuse          0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           signature      0     0     0    0 no          3    0      0     0     0 0x00 0x00
           calibration    0     0     0    0 no          1    0      0     0     0 0x00 0x00

         Programmer Type : Arduino
         Description     : Arduino

avrdude: stk500_getparm(): (a) protocol error, expect=0x14, resp=0x14

avrdude: stk500_getparm(): (a) protocol error, expect=0x14, resp=0x10
         Hardware Version: 4744608
         Firmware Version: 0.2
         Topcard         : STK502
         Vtarget         : 1.8 V
         Varef           : 0.0 V
         Oscillator      : Off
         SCK period      : 0.1 us

avrdude: stk500_initialize(): (b) protocol error, expect=0x10, resp=0x01
avrdude: initialization failed, rc=-1
         Double check connections and try again, or use -F to override
         this check.

avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x10

avrdude done.  Thank you.

I can't seem to get it to work. Does anyone have any ideas?

I tried programming it directly: I use the standard Arduino ISP sketch on my ESP8266 and try to upload that way. Directly connected the ESP8266 to my computer. I get sync-problems now: avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x61 The Board in the arduino IDE is set to Sanguino 1284p and the programmer is set to Arduino as ISP.

0

I assume that you have to wrap the directory in the option -U flash:w:C:\Users\Chry\AppData\Local\Temp\arduino_build_166520/TH3DUF_R2.ino.hex:i with "s. I don't promise that it'll work with that change, but C:\Users... will definitely confuse the parser due to the :!

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.