1

Accidentally I just short circuit my arduino nano, using a led neopixel, between the 5vOutput with one of the data pins.

Now the pc doesnt recognize the device when I connect it. In the device (a NANOV3.0).

enter image description here Only the PWR(POWER/ON) led is light up, while L light doesn't. Using the multimeter VoltsDC(20), between the ground (USB) and the pin 5v it just give me 2 Volts

What may it be? How should I chek it? It is possible to fix changing a microcomponent? Thank you

7
  • Before tearing your hair out much about this further I would disconnect it. Shut the machine off, wait a while, turn it on, and see if the voltage is more normal (well above 2V) again.
    – timemage
    Feb 23, 2023 at 23:24
  • @timemage thank you for your suggestion, I checked out again and is still in 2 volts (1.99 to be more accurate) Do you have another idea? Or at least do you know any video tutorial which show how to test with a multimeter with section may be malfunctioning?. The led in the power it isn't at the full original brighness tho, it is like, 50%.
    – RodParedes
    Feb 24, 2023 at 0:22
  • Nothing coming to mind that I can turn into an answer. I just wanted to make sure your was not effectively self healing.
    – timemage
    Feb 24, 2023 at 2:09
  • the device is double sided ... you posted a picture of only one side
    – jsotola
    Feb 24, 2023 at 3:11
  • Seems like there is damage. You might want to compare with a working Nano. What voltage is at the "3V3" pin? Did you look up the schematic to get ideas what could be dead? Feb 24, 2023 at 6:53

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Browse other questions tagged or ask your own question.