0

Hi firstly sorry for my english. I am using windows 10, IDE version 1.8.13. I sure for selected correct arduino(Arduino uno),port is correct, tried another cable. I uploaded sketch 3-5 times but after give this error. I using MAX7219 led matrix shield and shield is working and shown my lastest upload before error. Error:

avrdude: Version 6.3-20190619
         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
         Copyright (c) 2007-2014 Joerg Wunsch

         System wide configuration file is "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf"

         Using Port                    : COM6
         Using Programmer              : arduino
         Overriding Baud Rate          : 115200
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x04
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x04
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x04
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x04
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x04
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x00
4
1

Problem not solved, but I can program it with a USBASP programmer. I burned a bootloader, but the USB connection didn't work.

I am now using it without a bootloader.

-2

I would suggest checking if you have selected the correct arduino. If that is correct then check the port to be sure the correct one is selected. If you are using Linux be sure you have permission for dialout. dialout gives you full and direct access to serial ports. Members of this group can reconfigure the modem, dial anywhere, etc. dip: The group's name stands for "Dial-up IP", and membership in dip allows you to use tools like ppp, dip, wvdial, etc. to dial up a connection. At that point I think you might be on your way. If this does not solve the problem lets us know what computer you are using, which OS and of course which version of the IDE you are working with.

8
  • the permission problem ends with other error – Juraj Dec 12 '20 at 6:00
  • oopss sorry for missing information. I am using windows 10 i3 2350 8gb ram(i think thats enough), IDE version 1.8.13. I sure for selected correct arduino. I uploaded sketch 3-5 times but after give this error. I using MAX7219 led matrix shield and shield is working and shows correct. – Ugura Dec 13 '20 at 9:49
  • i tried another cable and pc (windows 10), i selected correct serial port and check in IDE identify the card. but didnt solve still gave 0x00 and 0x04 error. But shields working correctly(matrix shows 1 and 2 its my last upload before error). – Ugura Dec 13 '20 at 13:36
  • Has anything worked since the error? Are you sending a lot of data to the serial port? It appears something is keeping the serial port busy. Is the Tx light on? Try pushing the reset button when the sync errors start. – Gil Dec 13 '20 at 19:57
  • 1
    Power down the Arduino and unplug everything including USB. Restart your computer, then connect the Arduino and see if you can program it. If that doesn't work try another known good Arduino. If that fails then the problem has to be either the cable or something quirky with your computer. Maybe a buddy can try to program it with something to see if that works. – Gil Dec 15 '20 at 0:35

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.