0

I try to connect sensors to esp32 board. when connecting a sensor, for example, DHT11, but it happens with others as well the board enter into a loop of boots with the following error

19:36:37.440 -> rst:0x10 (RTCWDT_RTC_RESET),boot:0x13(SPI_FAST_FLASH_BOOT) 
19:36:37.440 -> flash read err, 1000
19:36:37.440 -> ets_main.c 371 
19:36:37.772 -> ets Jun  8 2016 00:22:57

I tried to upload the board with led connected between the Vout and the GND and same thing happens.

any idea? where is the problem? blink catch with led connected between GND and a pin work fine. I attach the board picture

many thanks,

Gilad

enter image description here

  • does the board work correctly when no sensors are connected? – jsotola Jul 13 at 22:59
  • "I tried to upload the board with led connected between the Vout and the GND", what is that for? Are you connecting an LED between Vcc and GND without a resistor? – hcheung Jul 14 at 6:35
  • @jsotola, Yes without sensors it works fine, can connect to wifi, upload data to firebase and blink led – Gilad Ravid Jul 14 at 7:19
  • @hcheung with a resistor. I thought to debug if the problem is with the sensor or the connection to Vout-GND. I connect the Vout to the CLK pin in the picture – Gilad Ravid Jul 14 at 7:21
  • I don't see a Vout on the board in the picture and the description of your setup is not very clear to me. Make sure you're not connecting pins carrying 5V directly to any pins of the ESP32 (which is a 3.3V device). Could you describe how you connect the sensor or show a schematic? – StarCat Jul 15 at 7:19

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.