0

Trying to test THIS. Got following error:

esptool v0.4.13 - (c) 2014 Ch. Klippel <ck@atelier-klippel.de>
    setting board to nodemcu
    setting baudrate from 115200 to 9600
    setting port from COM1 to COM3
    setting address from 0x00000000 to 0x00000000
    espcomm_upload_file
    espcomm_upload_mem
    setting serial port timeouts to 1000 ms
opening bootloader
resetting board
trying to connect
    flush start
    setting serial port timeouts to 1 ms
    setting serial port timeouts to 1000 ms
    flush complete
    espcomm_send_command: sending command header
    espcomm_send_command: sending command payload
    read 0, requested 1
trying to connect
    flush start
    setting serial port timeouts to 1 ms
    setting serial port timeouts to 1000 ms
    flush complete
    espcomm_send_command: sending command header
    espcomm_send_command: sending command payload
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
Uploading 356000 bytes from C:\Users\PRAMIT~1\AppData\Local\Temp\arduino_build_521093/testPersWiFiManager.ino.bin to flash at 0x00000000
    erasing flash
    size: 056ea0 address: 000000
    first_sector_index: 0
    total_sector_count: 87
    head_sector_count: 16
    adjusted_sector_count: 71
    erase_size: 047000
    espcomm_send_command: sending command header
    espcomm_send_command: sending command payload
    setting serial port timeouts to 15000 ms
    setting serial port timeouts to 1000 ms
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    writing flash
................................................................................ [ 22% ]
................................................................................ [ 45% ]
................................................................................ [ 68% ]
.......................An error occurred while uploading the sketch

All libraries are included, no compile error. Steps followed: 1st uploaded the data using Tools>ESP8266 Sketch data upload. Then Sketch>upload

After failing this, I tried a basic example similar to THIS. This uploaded successfully. The same configuration is used for both scenarios.

What am I missing? I am getting no clue.

Settings:

Settings

  • Any change in Erase Flash settings? – Mr.EU Jul 25 '18 at 5:24
  • the data upload was successful? try 115200 baud or more for upload – Juraj Jul 25 '18 at 7:03
  • @Juraj, you are right, I updated the baud rate to 115200 and it worked. However, I first tried to change it in the code, but not helped. – Mr.EU Jul 25 '18 at 7:17
  • upload speed for flashing has nothing to do with the value in sketch. – Juraj Jul 25 '18 at 7:57
0

The upload to esp8266 with esptool used in IDE doesn't work good on slow baudrate. It fails for larger sketches. You can upload to NodeMcu at 921600 baud.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.