0

I have an arduino UNO and when I connected the device through the USB to the PC (with windows 7 64 bit),

The default blinking sketch, which comes shipped with it, is working,

but the device recognition sound is not playing.

and the device driver installation dialog never appeared and no arduino entry in the device manager.

And when I tried to upload a successfully compiled sketch from the ide 1.8.4 ,

It just says, 'problem uploading to board' More verbosely, ' avrdude: can't open device""\.\COM1": the system cannot find the file specified'

The device is getting power and running the sketch, But device is not recognized, maybe it is connected charge only, can I install the drivers manually?

Thanks in advance for any help.

  • Is it real or a copy? – Majenko Aug 24 '17 at 17:34
  • What do you mean? – practronix512 Aug 24 '17 at 17:43
  • Is it a genuine Arduino or a cheap clone from eBay or Amazon? – Majenko Aug 24 '17 at 17:49
  • I got it from a local electronic parts store so it is a copy. – practronix512 Aug 24 '17 at 18:08
  • Then you need to identify what usb interface chip it uses and install the right drivers for it, and make sure that your cable is working right. – Majenko Aug 24 '17 at 18:09
0

Hahaha! I figured it out! The USB connector on the board's side was loose connected! It didn't felt like more pressable & when I pressed it enough, it firmly fitted.

When it loose connected, the board connects power only.

The drivers were installed automatically & it showed under COM6. I've got sketches running in no time. I' ve tried a lot of knight rider patterns with a bunch of RGB LEDs then ;-)

Thank you @Majenko and the arduino stack exchage for your kind replies.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.