0

I am getting an error on

AT+CSTT="TATA.DOCOMO.INTERNET","",""

What am I missing here?

Code

void setup() {
  // Open serial communications and wait for port to open:
  Serial.begin(9600);
  while (!Serial) {
    ;
  }
  Serial.println("Goodnight moon!");
  // set the data rate for the SoftwareSerial port
  mySerial.begin(9600);
  mySerial.println("Hello, world?");
  delay(3000);
  Serial.println("AT+CGATT=1");
  delay(500);
  Serial.println("AT+CGDCONT=1,\"IP\",\"TATA.DOCOMO.INTERNET\"");
  delay(500);
  Serial.println("AT+CDNSCFG=\"4.4.4.4\",\"8.8.8.8\"");
  delay(1000);
  Serial.println("AT+CSTT=\"TATA.DOCOMO.INTERNET\",\"\",\"\"");
  delay(2000);
  Serial.println("AT+CIICR");
  delay(5000);
  Serial.println("AT+CIFSR");
  delay(500);
  Serial.println("AT+CIPSTATUS");
  delay(500);
  Serial.println("AT+CDNSORIP=1");
  delay(500);
  Serial.println("AT+CIPSTART=\"TCP\",\"www.google.com\",\"80\"");
  delay(500);
  Serial.println("AT+CIPSEND");
  delay(500);
  Serial.println("AT");
}

void loop() {
  // run over and over
  if (mySerial.available())
    Serial.write(mySerial.read());
  if (Serial.available())
    mySerial.write(Serial.read());
}

Result

AT+CGATT=1

OK
AT+CGDCONT=1,"IP","TATA.DOCOMO.INTERNET"

OK
AT+CDNSCFG="4.4.4.4","8.8.8.8"

OK
AT+CSTT="TATA.DOCOMO.INTERNET","",""

ERROR
AT+CIICR

ERROR
AT+CIFSR

ERROR
AT+CIPSTATUS

OK

STATE: IP IND
AT+CDNSORIP=1

OK
AT+CIPSTART="TCP","www.google.com","80"

ERROR
AT+CIPSEND

ERROR
AT

OK

Edit

SoftwareSerial mySerial(10, 11); // RX, TX
  • 1
    Could you please explain what is mySerial and what circuit it is connected to? Just a part of the code will not provide enough information to analyse your problem. – jfpoilpret Aug 31 '14 at 7:40
2

For others who reach here by search results

Before this applying AT+CSTT command check if the modem is attached to GPRS using the AT+CGATT=? command. If the result is +CGATT: 0 this means the modem is not attached so attach the modem using AT+CGATT=1 command.

This will solve the issue as it was in my case. Even applying AT+CIPCLOSE=0 and AT+CIPSHUT didn't help until I checked that that the result of AT+CGATT=? was returning +CGATT: 0 and applied AT+CGATT=1.

  • AT+CGATT? , not AT+CGATT=? – zhekaus Sep 26 '19 at 7:35
1

Sorry for late Siddharth,

try to get response of only at+cstt=? Its return a exec syntax and by following it you can make your frame of at+cstt

some below point may it will help

//TCP connection profile AT+CSTT?

+CSTT: "CMNET","",""

OK APN->"CMNET"

USER->""

PASSWORD->""

and

AT+CSTT="CMNET"

OK

at+cstt=?

+CSTT: "APN","USER","PWD"

OK

It may help you

regards

  • Have gone past that project long back. Will report back after I try. Thanks for your input. – Siddharth Dec 31 '14 at 10:06
0

Try AT+CSTT="TATA.DOCOMO.INTERNET"

  • tried, did not work\ – Siddharth Aug 31 '14 at 12:15
  • What does at+cstt=? return? – geometrikal Aug 31 '14 at 12:17
  • Just a ERROR, as mentioned in the question above. – Siddharth Aug 31 '14 at 12:32
  • I mean what does the exact line AT+CSTT=? return? Also, what does AT+CSTT? return? – geometrikal Aug 31 '14 at 12:39
  • Sorry, AT+CSTT="TATA.DOCOMO.INTERNET","","" – Siddharth Aug 31 '14 at 15:00
0

In most cases the problem is in low balance and account settings. As I see, you doing all right.

AT+CGATT=1
AT+CSTT="TATA.DOCOMO.INTERNET","",""

Also, check login/password! It's unusual to have blank credential here, in my country.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.