1

I've just installed the last version of Arduino 1.6.7 plug my Arduino SmartEverything (http://www.smarteverything.it/) to OS X 10.11.2, try to compile this project: https://github.com/nicolsc/sigfox-weather-station/blob/master/sigfox_smart_weather.ino But i got this error

/Applications/Arduino.app/Contents/Java/arduino-builder -dump-prefs -logger=machine -hardware "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/hardware" -hardware "/Users/nunito/Library/Arduino15/packages" -tools "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/tools-builder" -tools "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/hardware/tools/avr" -tools "/Users/nunito/Library/Arduino15/packages" -built-in-libraries "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/libraries" -libraries "/Users/nunito/Documents/Arduino/libraries" -fqbn=AMEL:samd:AMEL_SmartEverything_native -vid-pid=0X2341_0XE002 -ide-version=10607 -build-path "/var/folders/52/_nghc_ms7p52tqr5zdbwvj240000gn/T/build50d3a89dbbfb2b67c903ba23d4913431.tmp" -warnings=none -prefs=build.warn_data_percentage=75 -verbose "/var/folders/52/_nghc_ms7p52tqr5zdbwvj240000gn/T/arduino_50d3a89dbbfb2b67c903ba23d4913431/sketch_jan21c.ino"
/Applications/Arduino.app/Contents/Java/arduino-builder -compile -logger=machine -hardware "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/hardware" -hardware "/Users/nunito/Library/Arduino15/packages" -tools "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/tools-builder" -tools "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/hardware/tools/avr" -tools "/Users/nunito/Library/Arduino15/packages" -built-in-libraries "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/libraries" -libraries "/Users/nunito/Documents/Arduino/libraries" -fqbn=AMEL:samd:AMEL_SmartEverything_native -vid-pid=0X2341_0XE002 -ide-version=10607 -build-path "/var/folders/52/_nghc_ms7p52tqr5zdbwvj240000gn/T/build50d3a89dbbfb2b67c903ba23d4913431.tmp" -warnings=none -prefs=build.warn_data_percentage=75 -verbose "/var/folders/52/_nghc_ms7p52tqr5zdbwvj240000gn/T/arduino_50d3a89dbbfb2b67c903ba23d4913431/sketch_jan21c.ino"
Build options changed, rebuilding all
""   -w -x c++ -E -CC -DF_CPU=48000000L -DARDUINO=10607 -DARDUINO_SAMD_SMARTEVERYTHING -DARDUINO_ARCH_SAMD  -D__SAMD21J18A__        "-I/Users/nunito/Library/Arduino15/packages/AMEL/hardware/samd/1.1.0/cores/arduino" "-I/Users/nunito/Library/Arduino15/packages/AMEL/hardware/samd/1.1.0/variants/AMEL_SmartEverything" "/var/folders/52/_nghc_ms7p52tqr5zdbwvj240000gn/T/build50d3a89dbbfb2b67c903ba23d4913431.tmp/sketch/sketch_jan21c.ino.cpp" -o "/dev/null"
""   -w -x c++ -E -CC -DF_CPU=48000000L -DARDUINO=10607 -DARDUINO_SAMD_SMARTEVERYTHING -DARDUINO_ARCH_SAMD  -D__SAMD21J18A__        "-I/Users/nunito/Library/Arduino15/packages/AMEL/hardware/samd/1.1.0/cores/arduino" "-I/Users/nunito/Library/Arduino15/packages/AMEL/hardware/samd/1.1.0/variants/AMEL_SmartEverything" "/var/folders/52/_nghc_ms7p52tqr5zdbwvj240000gn/T/build50d3a89dbbfb2b67c903ba23d4913431.tmp/sketch/sketch_jan21c.ino.cpp" -o "/dev/null"
""   -w -x c++ -E -CC -DF_CPU=48000000L -DARDUINO=10607 -DARDUINO_SAMD_SMARTEVERYTHING -DARDUINO_ARCH_SAMD  -D__SAMD21J18A__        "-I/Users/nunito/Library/Arduino15/packages/AMEL/hardware/samd/1.1.0/cores/arduino" "-I/Users/nunito/Library/Arduino15/packages/AMEL/hardware/samd/1.1.0/variants/AMEL_SmartEverything" "/var/folders/52/_nghc_ms7p52tqr5zdbwvj240000gn/T/build50d3a89dbbfb2b67c903ba23d4913431.tmp/sketch/sketch_jan21c.ino.cpp" -o "/var/folders/52/_nghc_ms7p52tqr5zdbwvj240000gn/T/build50d3a89dbbfb2b67c903ba23d4913431.tmp/preproc/ctags_target_for_gcc_minus_e.cpp"
exec: "-w": executable file not found in $PATH
Error compiling.

enter image description here

8
  • 1
    Your installation is broken. Jan 21 '16 at 20:04
  • I've reinstalled Arduino with the same problem Jan 21 '16 at 20:28
  • You must reinstall the Board. That is where the problem is. The board build settings are not read correctly. The compiler setting is missing. Jan 21 '16 at 20:43
  • I guess I can't do it through the USB Jan 21 '16 at 20:51
  • What has USB got to do with the board and compiler definition installation? Just delete and reinstall the whole thing, not just the IDE. Delete all the boards and reinstall them.
    – Majenko
    Jan 21 '16 at 20:56
1

Install Arduino SAMD Boards (32-bits ARM Cortex-M0+) board (using "Tools" -> "Board" -> "Boards Manager" menu).

Just search for "SAMD" in the search bar, choose the latest version and install.

2
  • Are you saying this fixed the problem?
    – Nick Gammon
    Jan 22 '16 at 6:46
  • yes !!! indeed, this fixed the problem Jan 22 '16 at 7:15

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.