1

I noticed something odd recently - a Yún, that was working previously, wouldn't connect.

After logging in to the web setup, setting the access point and password (which hadn't changed), and save & restart, it connected. Unfortunately, it still doesn't work, and after ssh into it, I find I cannot ls /mnt/sd/ or sda1. It just sits there, requiring Ctrl+C, and gives no output.

Did I reset the Arduino or Linux somehow by setting up access point again, or could my SD card be broken after months of heavy logging?

2

It sounds like your SD card has likely failed. Try connecting it to a computer with an SD card reader. If it works at all, back it up immediately if you have files you wish to keep. Then try reading and writing files on it. Also if you have a spare SD card, try to use that in the Yun after setting it up appropriately. That should help narrow down the cause to either the Yun or the SD card.

  • 1
    It could also simply be SD card corruption. This can easily happen if a file is being written to and the Yun looses power, or can happen from being force reset while in a stuck state. – Ian M Jul 11 '15 at 10:37
  • Good guess, actually it looks like the ls command hangs when there are >11000 files in the root of the card - after removing them and trying again it works. – NoBugs Jul 12 '15 at 4:09

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.