The Stack Overflow podcast is back! Listen to an interview with our new CEO.
    Post Closed as "unclear what you're asking" by Juraj, Greenonline, Dmitry Grigoryev, esoterik, VE7JRO
    Bumped by Community user
    Bumped by Community user
    Bumped by Community user
    Bumped by Community user
    Bumped by Community user
    Bumped by Community user
3 edits in the form
source | link

Nrf24L01 with arduinoArduino

whenWhen I wanted to test my Nrf24L01 iI wanted to be sure of it working fine, so iI used this code for an Arduino Uno  :

#include <SPI.h>
#include <RF24.h>
#include "printf.h"
#define RF_CS 9
#define RF_CSN 7
RF24 radio(RF_CS, RF_CSN);
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  printf_begin();
  radio.begin();
  radio.printDetails();
}
void loop() {
  radio.printDetails();
  delay(5000);

}

theThe thing is when iI opened my Serial, iI got this each 5 second  :

STATUS       = 0xff RX_DR=1 TX_DS=1 MAX_RT=1 RX_P_NO=7 TX_FULL=1
RX_ADDR_P0-1     = 0x0000000000 0x0000000000
RX_ADDR_P2-5     = 0xff 0xff 0x00 0x00
TX_ADDR      = 0x0000000000
RX_PW_P0-6   = 0xff 0x00 0x00 0xff 0xff 0x00
EN_AA        = 0xff
EN_RXADDR    = 0xff
RF_CH        = 0xff
RF_SETUP     = 0xff
CONFIG       = 0xff
DYNPD/FEATURE    = 0xff 0x00
Data Rate    = 1MBPS
Model        = nRF24L01
CRC Length   = 16 bits
PA Power     = PA_MAX

whichWhich apparently means that there must be something wrong with the connection, as far as iI know .

noting that i have this Nrf24L01 with 10 pins, so i tried to attach it just like the following picture shows :

enter image description here

so iSo I tried to plug it in with the arduinoArduino just like this  : enter image description here

whatWhat was the mistake  ?

Nrf24L01 with arduino

when I wanted to test my Nrf24L01 i wanted to be sure of it working fine, so i used this code for an Arduino Uno  :

#include <SPI.h>
#include <RF24.h>
#include "printf.h"
#define RF_CS 9
#define RF_CSN 7
RF24 radio(RF_CS, RF_CSN);
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  printf_begin();
  radio.begin();
  radio.printDetails();
}
void loop() {
  radio.printDetails();
  delay(5000);

}

the thing is when i opened my Serial, i got this each 5 second  :

STATUS       = 0xff RX_DR=1 TX_DS=1 MAX_RT=1 RX_P_NO=7 TX_FULL=1
RX_ADDR_P0-1     = 0x0000000000 0x0000000000
RX_ADDR_P2-5     = 0xff 0xff 0x00 0x00
TX_ADDR      = 0x0000000000
RX_PW_P0-6   = 0xff 0x00 0x00 0xff 0xff 0x00
EN_AA        = 0xff
EN_RXADDR    = 0xff
RF_CH        = 0xff
RF_SETUP     = 0xff
CONFIG       = 0xff
DYNPD/FEATURE    = 0xff 0x00
Data Rate    = 1MBPS
Model        = nRF24L01
CRC Length   = 16 bits
PA Power     = PA_MAX

which apparently means that there must be something wrong with the connection, as far as i know .

noting that i have this Nrf24L01 with 10 pins, so i tried to attach it just like the following picture shows :

enter image description here

so i tried to plug it in with the arduino just like this  : enter image description here

what was the mistake  ?

Nrf24L01 with Arduino

When I wanted to test my Nrf24L01 I wanted to be sure of it working fine, so I used this code for an Arduino Uno:

#include <SPI.h>
#include <RF24.h>
#include "printf.h"
#define RF_CS 9
#define RF_CSN 7
RF24 radio(RF_CS, RF_CSN);
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  printf_begin();
  radio.begin();
  radio.printDetails();
}
void loop() {
  radio.printDetails();
  delay(5000);

}

The thing is when I opened my Serial, I got this each 5 second:

STATUS       = 0xff RX_DR=1 TX_DS=1 MAX_RT=1 RX_P_NO=7 TX_FULL=1
RX_ADDR_P0-1     = 0x0000000000 0x0000000000
RX_ADDR_P2-5     = 0xff 0xff 0x00 0x00
TX_ADDR      = 0x0000000000
RX_PW_P0-6   = 0xff 0x00 0x00 0xff 0xff 0x00
EN_AA        = 0xff
EN_RXADDR    = 0xff
RF_CH        = 0xff
RF_SETUP     = 0xff
CONFIG       = 0xff
DYNPD/FEATURE    = 0xff 0x00
Data Rate    = 1MBPS
Model        = nRF24L01
CRC Length   = 16 bits
PA Power     = PA_MAX

Which apparently means that there must be something wrong with the connection, as far as I know .

noting that i have this Nrf24L01 with 10 pins, so i tried to attach it just like the following picture shows :

enter image description here

So I tried to plug it in with the Arduino just like this: enter image description here

What was the mistake?

2 deleted 3 characters in body
source | link

when I wanted to test my Nrf24L01 i wanted to be sure of it working fine, so i used this code for an Arduino Uno :

#include <SPI.h>
#include <RF24.h>
#include "printf.h"
#define RF_CS 9
#define RF_CSN 7
RF24 radio(RF_CS, RF_CSN);
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  printf_begin();
  radio.begin();
  radio.printDetails();
}
void loop() {
  radio.printDetails();
  delay(5000);

}

the thing is when i opened my Serial, i got this each 5 second :

STATUS       = 0xff RX_DR=1 TX_DS=1 MAX_RT=1 RX_P_NO=7 TX_FULL=1
RX_ADDR_P0-1     = 0x0000000000 0x0000000000
RX_ADDR_P2-5     = 0xff 0xff 0x00 0x00
TX_ADDR      = 0x0000000000
RX_PW_P0-6   = 0xff 0x00 0x00 0xff 0xff 0x00
EN_AA        = 0xff
EN_RXADDR    = 0xff
RF_CH        = 0xff
RF_SETUP     = 0xff
CONFIG       = 0xff
DYNPD/FEATURE    = 0xff 0x00
Data Rate    = 1MBPS
Model        = nRF24L01
CRC Length   = 16 bits
PA Power     = PA_MAX

which is apparently means that there must be something wrong with the connection, as far as i know .

noting that i have this Nrf24L01 with 10 pins, so i tried to attach it just like the following picture shows :

enter image description here

so i tried to plug it in with the arduino just like this : enter image description here

what was the mistake ?

when I wanted to test my Nrf24L01 i wanted to be sure of it working fine, so i used this code for an Arduino Uno :

#include <SPI.h>
#include <RF24.h>
#include "printf.h"
#define RF_CS 9
#define RF_CSN 7
RF24 radio(RF_CS, RF_CSN);
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  printf_begin();
  radio.begin();
  radio.printDetails();
}
void loop() {
  radio.printDetails();
  delay(5000);

}

the thing is when i opened my Serial, i got this each second :

STATUS       = 0xff RX_DR=1 TX_DS=1 MAX_RT=1 RX_P_NO=7 TX_FULL=1
RX_ADDR_P0-1     = 0x0000000000 0x0000000000
RX_ADDR_P2-5     = 0xff 0xff 0x00 0x00
TX_ADDR      = 0x0000000000
RX_PW_P0-6   = 0xff 0x00 0x00 0xff 0xff 0x00
EN_AA        = 0xff
EN_RXADDR    = 0xff
RF_CH        = 0xff
RF_SETUP     = 0xff
CONFIG       = 0xff
DYNPD/FEATURE    = 0xff 0x00
Data Rate    = 1MBPS
Model        = nRF24L01
CRC Length   = 16 bits
PA Power     = PA_MAX

which is apparently means that there must be something wrong with the connection, as far as i know .

noting that i have this Nrf24L01 with 10 pins, so i tried to attach it just like the following picture shows :

enter image description here

so i tried to plug it in with the arduino just like this : enter image description here

what was the mistake ?

when I wanted to test my Nrf24L01 i wanted to be sure of it working fine, so i used this code for an Arduino Uno :

#include <SPI.h>
#include <RF24.h>
#include "printf.h"
#define RF_CS 9
#define RF_CSN 7
RF24 radio(RF_CS, RF_CSN);
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  printf_begin();
  radio.begin();
  radio.printDetails();
}
void loop() {
  radio.printDetails();
  delay(5000);

}

the thing is when i opened my Serial, i got this each 5 second :

STATUS       = 0xff RX_DR=1 TX_DS=1 MAX_RT=1 RX_P_NO=7 TX_FULL=1
RX_ADDR_P0-1     = 0x0000000000 0x0000000000
RX_ADDR_P2-5     = 0xff 0xff 0x00 0x00
TX_ADDR      = 0x0000000000
RX_PW_P0-6   = 0xff 0x00 0x00 0xff 0xff 0x00
EN_AA        = 0xff
EN_RXADDR    = 0xff
RF_CH        = 0xff
RF_SETUP     = 0xff
CONFIG       = 0xff
DYNPD/FEATURE    = 0xff 0x00
Data Rate    = 1MBPS
Model        = nRF24L01
CRC Length   = 16 bits
PA Power     = PA_MAX

which apparently means that there must be something wrong with the connection, as far as i know .

noting that i have this Nrf24L01 with 10 pins, so i tried to attach it just like the following picture shows :

enter image description here

so i tried to plug it in with the arduino just like this : enter image description here

what was the mistake ?

1
source | link

Nrf24L01 with arduino

when I wanted to test my Nrf24L01 i wanted to be sure of it working fine, so i used this code for an Arduino Uno :

#include <SPI.h>
#include <RF24.h>
#include "printf.h"
#define RF_CS 9
#define RF_CSN 7
RF24 radio(RF_CS, RF_CSN);
void setup() {
  Serial.begin(9600);
  printf_begin();
  radio.begin();
  radio.printDetails();
}
void loop() {
  radio.printDetails();
  delay(5000);

}

the thing is when i opened my Serial, i got this each second :

STATUS       = 0xff RX_DR=1 TX_DS=1 MAX_RT=1 RX_P_NO=7 TX_FULL=1
RX_ADDR_P0-1     = 0x0000000000 0x0000000000
RX_ADDR_P2-5     = 0xff 0xff 0x00 0x00
TX_ADDR      = 0x0000000000
RX_PW_P0-6   = 0xff 0x00 0x00 0xff 0xff 0x00
EN_AA        = 0xff
EN_RXADDR    = 0xff
RF_CH        = 0xff
RF_SETUP     = 0xff
CONFIG       = 0xff
DYNPD/FEATURE    = 0xff 0x00
Data Rate    = 1MBPS
Model        = nRF24L01
CRC Length   = 16 bits
PA Power     = PA_MAX

which is apparently means that there must be something wrong with the connection, as far as i know .

noting that i have this Nrf24L01 with 10 pins, so i tried to attach it just like the following picture shows :

enter image description here

so i tried to plug it in with the arduino just like this : enter image description here

what was the mistake ?